pitchwind
SwedeWind - windturbines
 
  STARTSIDA  
TEKNIKEN pil
TEKNISKA DATA  
REFERENSER  
OM OSS / KONTAKT  
 

 

 

 

Tekniken


Utan växellåda

Få rörliga delar, mindre slitage, lägre underhåll, inga oljebyten och
en bättre totalekonomi. Det enda underhåll som krävs är att en
gång om året smörja några smörjpunkter i torntoppen.

 

Variabelt varvtal

Vingen följer vindens hastighet hela tiden och får på så sätt arbeta under optimala förhållandenmed hög verkningsgrad för alla vindhastigheter upp tills varvtalet begränsas av den naturlagsstyrda pitchningen.

 

Ljudnivån

Hela turbinen och generatorn har vibrationsisolerats från torntopp och torn för att minimera ljudnivån. En turbin med variabelt varvtal
är tystare än en som tvingas gå med konstant varvtal. Ljudnivån är mycket betydelsefull då man vill ställa verket nära fastigheter.

 

Girsystemet

är också en enkel och självklar konstruktion. Vinden själv driver vindhjulen på sidorna som via en snäckväxel vrider upp torntoppen mot vinden.

 

Genialt

Kanske är den självreglerande turbinen den mest geniala vindturbin som har konstruerats. Principen är väl beprövad med mer än 35 års driftserfarenhet. Turbinens varvtal regleras av vinden oavsett hur mycket det blåser. Kombinationen av en självreglerande turbin och ett elsystem som tillåter variabelt varvtal utan växellåda och den
nya permanentmagnetiserade generatorn är oslagbar.
- Tredje generationens vindkraftverk är här - SwedeWind!

 

Flexibelt

Verket finns i olika versioner för olika driftsfall. I grundversionen är verket inkopplat på elnätet och levererar då ut den energi som inte förbrukas av den egna fastigheten till elnätet. Ett annat driftsfall är så kallad Ö-drift. Dettta inträffar om spänningen på elnätet försvinner. Verket kopplar då om till att endast försörja den egna fastigheten så länge som det blåser. Denna reservkraft kan även kompletteras med en dieselgenerator, med batterier eller med solceller. Möjligheten att klara sig utan elnät finns.

 

 

 

Klicka på nedanstående bild för förstoring.

Närbild på SwedeWind

 

 

 

SwedeWind -

 

 

Teknik

 
transp1

Kontakt:

Buttorps Bruk AB
512 91 Sexdrega
Telefon: 0325- 18940
Kontaktperson:
Fredrik Larsson

 

 

 

SwedeWind
   

© 2009 SwedeWind - Sidan levererad av Lithusgruppen

 
transp transp transp transp